Håndter brukere i Skolon

» Legg til brukere manuelt

» Rediger en bruker

» Hvordan gjør en bruker til administrator

» Fjern brukere i Skolon

Fjern brukere i Skolon

Som administrator kan du håndtere alle brukere. Dette inneholder å legge til nye brukere samt å redigere eller gjerne eksisterende brukere.
Dersom deres skole har elevregistrert synket opp med Skolon, så tar du bort brukere i elevregistrert. Da vil den brukeren også tas bort fra Skolon (kan ta ett døgn).

Her skal vi vise deg hvordan du tar bort brukeren manuelt.

Slik gjør du det:
1. Logg inn på Skolon.
2. Klikk på ikonet for Skoleadmin i din samling
3. I venstre hjørne har du en meny, velg Brukere
4. Du får opp to valg: Grupper og Brukere, her velger du Brukere. Deretter velg om du vil ta bort Lærer eller Elever.

5. Nå vil du få opp alle brukere i en liste. Her kan du bla gjennom listen til du finner den riktige brukeren eller ta i bruk søkefeltet øverst på siden.

6. I høyre hjørne på samme rad som brukeren, finner du et symbol med tre svarte prikker. Om du klikker dette symbolet vil du få opp valgene Ta bort, endre eller flytte. Velg Ta bort, så vil brukeren tas bort fra Skolon.

7. Det er også mulig å ta bort flere brukere om gangen: Til venstre for hver brukernavn finnes det en avkrysningsboks. Hvis du klikker i ruten, så vil brukeren markeres og derette kan du krysse i flere ruter. Da vil det dukke opp Ta bort markerte brukere øverst på siden. Klikk på den, så vil alle markerte brukere tas bort.

Ferdig!
Obs: Du kan kun ta bort brukere i Skolon på denne måten. Om du eksempelvis er i en gruppe eller klasse og velger Ta bort, så forsvinner brukeren bare fra klassen/gruppen - ikke fra Skolon.