Användare: Så fungerar din startsida i Skolon med favoritverktyg

På startsidan i Skolon kan användaren personligt utforma vilka digitala verktyg som den lätt vill nå, så ingen startsida i Skolon är den andra lik. Här finns möjlighet att lägga till favoritverktyg och olika widgets, t.ex. att-göra-lista, bildspel, matsedel, m.m. Startsidan ger en bra överblick över vad som är viktigt för just den användaren som är inloggad.

Är det första gången du är inloggad, måste du först gå till Biblioteket och lägga till verktyg. Biblioteket hittar du i menyn överst på sidan till höger: ikonen med de fyra fyrkanterna i.

För att lägga till favoritverktyg eller widgets, så klickar du på kugghjulet uppe i högra hörnet.

Då dyker fyra nya knappar upp:

Siffrorna nedan betyder:
1. Lägg till ett verktyg som att lägga som favorit överst på sidan.
2. Lägg till en widget, t.ex. checklista, matsedel, m.m.
3. Ta bort ett verktyg som favorit.
4. Stäng menyn.