Administratör: Lägg till nya användare

Lägga till användare kan man göra på tre olika sätt:
1. Lägga upp ett användarkonto ett i taget.
2. Lägga upp flera användare på en och samma gång genom en import av en excel- eller .csv-fil.
3. Koppla ihop skolans adminsystem med Skolon och automatiskt synka användardatan. Kontakta oss för mer information.

Börja med att klicka på din avatar och sedan Hantera skolan i menyn som dyker upp.

Att skapa en klass/grupp eller ett användarkonto i taget

Gå till ikonen för Användare i den övre menyn.
Här kan du lägga till klasser/grupper, elever och lärare.
Genom knappen Lägg till, kan du skapa en ny grupp/klass eller ett nytt konto till en lärare eller elev. Du fyller i uppgifterna som dyker upp på skärmen. Basinformation som behövs för ett användarkonto är förnamn, efternamn, mailadress och klasstillhörighet (om det gäller elever).

Importera många användare samtidigt

Genom knappen Importera användare, kan du lägga upp flera konton på en och samma gång från en excel- eller .csv-fil. Det hela är mycket enkelt och du börjar med att klicka på importeraknappen.

Uppgifter som behövs för att importera konton till Skolon är förnamn, efternamn, mailadress och eventuellt klasstillhörighet (om det gäller elever) i varsin spalt.

När du har klickat på Importera användare, så kommer du till steget nedan. Klicka på Välj fil med användare och leta upp din fil i datorn med användaruppgifterna du vill få in i Skolon.

I det sista steget ska du:
1. Välj användartyp: lärare eller elev.
2. Fylla i vad som finns i en kolumn (t.ex. "förnamn"), klicka på spara och sedan fylla i vad som finns i nästkommande spalter.
3. När du känner dig klar, klickar du på Importera användare och Skolon skapar då automatiskt användarnamn (mailadressen) och lösenord. Ett mail skickas ut till varje användare med sina inloggningsuppgifter. Klart!