Användare: Så fungerar Biblioteket

I Biblioteket hittar du alla verktyg som finns i Skolon. Det är här du kan hitta ny inspiration och lägga till verktyg i din egen samling. Biblioteket hittar du under ikonen Verktyg i den övre menyn.

För att hitta verktyg, så kan du göra följande:

• Scrolla ner på sidan och se hela flödet av verktyg.
  • Sortera via filter: efter ämne, ålder eller plattform.
  • Välja verktyg efter kategori: läromedel, arbetsverktyg, kommunikation, hjälpmedel eller sök & upptäck.
  • Leta upp ett verktyg genom att skriva i sökrutan.

I nedre högra hörnet av varje verktyg finns det en knapp med lägg till, öppna eller ingen alls. De betyder:

• Lägg till: Du kan lägga till verktyget i din samling och använda det. Verktyget är antingen kostnadsfritt eller så har skolan en licens för verktyget.
  • Öppna: Verktyget är redan tillagt i din samling och du kan även öppna det genom Biblioteket.
  • Ingen ruta: Skolan behöver en licens för att använda verktyget. Tips! Klicka på verktyget. Du kan då läsa mer om det, se bilder och i vissa fall ett videoklipp. Är du nyfiken på verktyget, så finns det en fiffig knapp i menyn till höger som heter Tipsa din skola.

Genom att klicka på Tipsa din skola, så får skolans administratör en notis om att du är intresserad av verktyget. Du är med andra ord med och påverkar och skolan kan sedan se vilka verktyg som är populära och som möjligtvis kan köpas in. Tipsa på!