Jag/vi vill komma igång med Skolon, hur gör jag?

1. Hitta din skola

Skolon når ut till 75% av Sveriges skolor. För att se om er skola är en av dem, går du till startsidan och scrollar ner på sidan tills du ser detta fält med Hitta din skola. Fyll i skolans namn och klicka på enter. Du får sedan upp en lista med skolor. Välj rätt skola och ort.

Om din skola dyker upp i listan och du klickar på skolans namn, så kommer du till denna sida, där du kan ansöka om ett konto till Skolon.

Fyll i dina uppgifter och klicka på Gå med. Den på skolan som har ett administratörskonto kommer då att få ett mail med din ansökan och chans att godkänna denna. Har ni ingen på skolan som har ett administratörskonto, så kommer mailet till oss på Skolon. Det är alltid en fördel att ha minst en administratör på skolan. Kontakta oss, så hjälper vi er med det!

Hittar du inte din skola i sökningen? Då väljer du Jag hittar inte min skola i listan och då kommer du till den här sidan. Här kan du fylla i dina uppgifter, så kontaktar vi dig och hjälper till att lägga upp skolan i Skolon! Det är självklart helt kostnadsfritt.

2. Att logga in

Logga in i Skolon gör du genom vår startsida. Du klickar på den orange rutan för logga in och fyller i det användarnamn och lösenord du blivit tilldelad.

Bocka i rutan för Håll mig inloggad om du vill att din inloggning ska sparas till nästa gång.

Avsluta med att klicka på Logga in.

3. Mer information

Om du vill veta mer om Skolon, så är du självklart jättevälkommen att kontakta oss!

Skolon Support, mail:
support@skolon.com

Vi ringer gärna upp dig om du vill ha hjälp via telefon.

Vi håller även kontinuerligt kostnadsfria webinar, d.v.s. utbildningar via webben där du får veta möjligheterna med Skolon. Det finns webinar både för nybörjare och webinar för de erfarna som vill veta lite mer. Aktuella webinar hittar du här.

4. Kom igång som kommun

Hur kommer ni som kommun igång med Skolon? Vi hjälper självklart till!
Vi kommer gärna ut till er på plats för möte och presentation, för att visa möjligheterna med Skolon - helt kostnadsfritt.

Kontakt för skola/kommun:

Niklas Leide
Användarchef
niklas.leide@skolon.com