Möjligheterna med ett användarkonto i Skolon

I Skolon finns två olika konton: administratörskonto och användarkonto. Administratören är den som styr innehållet i Skolon och användarkonton används av lärare och elever.

Kortfattat består ett användarkonto av tre huvuddelar och administratören kan välja vilka av dessa tre som ska finnas tillgänliga för användarna. De är med andra ord på- och avslagbara.

1. Startsidan
Här kan användarna personligt utforma vilka digitala verktyg de lätt vill nå, så ingen startsida i Skolon är den andra lik! Här finns möjlighet att lägga till favoritverktyg, snabbt se vad som senast har hänt i Skolon och lägga till olika former av widgets, t.ex. att-göra-lista, bildspel, matsedel, m.m.

2. Biblioteket och Min samling
I vårt bibliotek av digitala verktyg är det enkelt att hitta de verktyg som lärare eller elever behöver: använd de som ni redan har eller hitta ny inspiration. Här kan användarna sortera verktyg efter kategori, ämne, åldersgrupp och plattform och sedan lägga till de verktyg som de vill spara i Min samling. Då är det lätt att hitta tillbaka till verktyg som man tycker om!

3. Händelser
Här kan användarna skriva och ta del av meddelanden och information. Är matteläxan framflyttad till nästa vecka? En påminnelse om att ta med oömma kläder till utflykten? Eller vill man bara berätta hur fantastiskt bra klassen kämpade på idrottslektionen? Då är Skolons Händelser ett lämpligt verktyg! Här ges även löpande uppdateringar från de olika digitala verktygen som man har sparade i sin samling.