Administratör: Synka Skolon med lärplattformar eller adminsystem

Skolons syfte är att underlätta för lärare och elever i skolans värld och samla allt man behöver på ett och samma ställe med samma inloggning och lösenord. Det är därför möjligt att koppla ihop några av Sveriges populäraste lärplattformar och adminsystem direkt med Skolon. På så sätt är informationen du behöver alltid lättillgänglig och uppdaterad.

Fördelar med att koppla ihop Skolon, plattform och/eller system:

● Användaren får en gemensam inloggning och ett lösenord till det man behöver.
● Skolon och dess verktyg blir tillgängliga att användas direkt från lär- och samarbetsverktygen och får därmed en mer naturlig koppling till den pedagogiska planeringen/uppföljningen.
● Ökad kontroll och högre säkerhet för personuppgiftshantering.
● Betydligt mindre administration för skolan att hantera flera olika verktyg - behovet av att manuellt uppdatera konton och data försvinner.
● Alla på skolan ser direkt att de har tillgång till ett kopplat verktyg - nya användare informeras automatiskt och skolans interna distributionsarbete försvinner helt.
● Lärare kan koppla material direkt till pedagogiska planeringar som skapas i den egna lärplattformen genom Skolons olika integrationer.
● Administratörer, IKT-pedagoger och inköpsansvariga får full kontroll över licenserna och dessa hantering.

Mer information om detta hittar du under ikonen för Integrationer under Hantera skolan i Skolons administrationsdel.

Vi berättar gärna mer om dessa synkar och hur vi enkelt kan komma igång på er skola eller i er kommun!

För mer information, kontakta:
Niklas Leide
Product & User Manager
Telefon: 0703-75 76 73
Mail: niklas.leide@skolon.se