Administratör: Så tilldelar du licenser till elev, klass eller skola

Som administratör kan du hantera licenser till skolan, enstaka klasser och enskilda elever. Har ni en skollicens för ett verktyg, så har alla elever på skolan automatiskt tillgång till verktyget och har ni klass- eller singellicenser, så kan du som administratör tilldela dessa till rätt klass eller elev.

Logga in i Skolon och klicka på din profilbild uppe i huvudmenyn. I listan du får upp, så går du till Hantera skolan och väljer ikon nr 2 från höger; Verktygshantering. Här har du alla verktyg i en lista och du kan enkelt se vilka verktyg som ni har licenser för och vilken typ av licens det är.

Klicka på verktyget i listan som du vill hantera licenser för.

Här kan du se information om version, vilka som har tillgång till verktyget och antal licenser. Klicka på knappen Hantera för att kunna tilldela licenser. Då får du upp vyn nedan, där du ser vilka licenser som finns för versionen av verktyget. Även här finns knappen Hantera i högerkanten och om du klickar på den, så kan du dela ut licenser till användare/klasser.

Du får sedan fram en sökruta där du kan söka på namnet och bocka i vilken elev eller klass som ska få licensen tilldelad till sig. Efter detta kan eleven med rättigheterna till verktyget komma igång och använda det.

Tips! Om du bockar i rutan för Lägg till i samling, så läggs verktyget automatiskt till i användarens samling, vilket gör att verktyget kommer att synas och finnas tillgängligt direkt när användaren loggar in.