Se och hantera skolans licenser

Hur ser du vilka licenser er skola har? Det är enkelt!

Börja med:

Logga in i Skolon.
Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
I menyn i vänsterkanten, så klickar du på kategorin Verktyg och sedan underkategorin Översikt.

Här får du en tydlig översikt över alla verktyg i Skolon och vilka licenser som ni har på just er skola.

Överst på sidan kan du söka efter verktyg eller hitta verktyg i en viss kategori eller sortera via filter. I högerkanten finns också sortering via namn, datum och vilka verktyg som ni har tillgängliga på er skola.

I listan är det enkelt att se vilka verktyg som ni har licenser för, vilken typ av licenser ni har, hur många licenser av varje verktyg och vilka verktyg som har betalda licenser, men som inte är utdelade till en användare:

I listan över verktygen så finns tre ikoner:

Ikonen med en figur: Visar antal singellicenser för verktyget
Ikonen med flera figurer: Visar antalet klass-/grupplicenser för verktyget
Ikonen med byggnaden: Visar antalet skollicenser för verktyget
Röd ikon: Visar att det finns inköpta licenser som är tillgängliga, men som ej delats ut till användare eller klass/grupp

För att få veta mer om licenserna på respektive verktyg, så klickar du på verktygets namn i listan.