Dela ut licens till elev eller klass

Här får du veta hur du delar ut licenser till elever och/eller klasser. Det görs på samma sätt, oavsett om det är en klass eller elev det gäller.

Börja med:

1. Logga in i Skolon.
2. Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
3. I menyn i vänsterkanten, så klickar du på kategorin Verktyg och sedan underkategorin Översikt.
4. Framför dig har du en översikt över alla verktyg. Leta upp det verktyget du vill dela ut licens för (tips: högst upp på sidan finns ett sökfält, så hittar du rätt verktyg snabbt!) och klicka på verktygets namn.

När du har klickat dig in på verktyget, så kan du här se antalet licenser och hur många licenser som är inköpta, men som inte har delats ut till en användare. I exemplet nedan finns det totalt 10 licenser inköpta och den röda siffran visar att det är 1 st licens som inte är utdelad ännu. Klicka på knappen Hantera.

I detta steg ser du ännu tydligare era licenser. För att dela ut den outdelade licensen, så klickar du på knappen Tilldela som du ser i bilden ovan.

Här får du upp en ruta. Överst i sökfältet kan du skriva in namnet på den elev eller klass som ska ha tillgång till licensen. Så fort du börjar skriva, så söker Skolon i systemet efter matchningar och vid varje namn, så finns en ruta. Bocka i rutan för den elev eller klass som du vill dela ut licensen i.

I det vita fältet underst, så ser du tydligt vilken du användare eller klass som du är på väg att dela ut licensen till. När du känner dig nöjd, så klickar du på knappen Tilldela.

Tips: Bredvid knappen för att tilldela licensen, så är rutan för Lägg till i samling förifylld. Det betyder att så fort du har klickat på tilldelaknappen, så kommer verktyget att finnas i användarens samling och synas där på studs! Smart va?