Lokala verktyg

» Hur du lägger till lokalt verktyg från mallar

» Hur du lägger till ett eget lokalt verktyg

Hur du lägger till ett eget lokalt verktyg

I Skolon kan du som administratör lägga till egna lokala verktyg. Det innebär att du lägger in en länk till någonting som du vill att användarna ska kunna nå och använda i Skolon tillsammans med övriga digitala skolverktyg och läromedel. Det hela är mycket enkelt, häng med!

Börja med:

1. Logga in i Skolon.
2. Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
3. I menyn i vänsterkanten, så klickar du på kategorin Lokala verktyg.

Framför dig får du nu upp en översikt över lokala verktyg. För att lägga till ett nytt: klicka på knappen Lägg till verktyg.

I rutan som dyker upp ska du se till att det står Skapa ett nytt verktyg och sedan klickar du på Lägg till.

Om verktyget behöver du fylla i:
1. Namn på verktyget: Titel på verktyget. Detta syns i användarens samling.
2. Introduktion: En kort beskrivning om vad det är för verktyg.
3. Länk till verktyget: När användaren klickar på verktyget i sin samling, så kommer den att skickas till den länken som du skriver in här. Skriv in länken med http://www i inledningen.

Du behöver också ladda upp en ikon som visas för verktyget i användarens samling. Det gör du genom att klicka på den grå rutan med en vit pil i.

Dra in och släpp den fil du vill använda som ikon i fältet som visas mitt på sidan eller klicka på knappen Välj fil för att leta upp filen i din dator.

Här ser du nu bilden du har valt att ladda upp. Bilden bör vara 256x256 pixlar från början för att passa allra bäst som ikon, men här i uppladdningsverktyget, så kan du klicka på plus- och minustecknen för att passa in din bild i ikonrutan. Klicka sedan på spara, så kommer du tillbaka till steget där du fyllt i övrig information om verktyget.

När du känner dig färdig med text och bild, så klickar du på spara.

Nu kommer du till sista steget, där du kan välja att dela ut verktyget direkt till en eller flera användares samlingar. Du kan:
1. Söka upp användare eller klass i sökfältet.
2. Klicka på knappen Lägg till för alla. Då får alla på hela skolan verktyget i sin samling.
3. Bocka i rutan för Tillagd i samling som du hittar i höger kant på samma rad som användarens namn. Alla användare som har en bock i rutan får tillgång till verktyget.