Redigera en användare

1. Logga in i Skolon.
2. Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
3. I vänster kant har du en meny, välj Användare.

Du får upp två val: Grupper och Användare.

Under Grupper ser du alla klasser och undervisningsgrupper i Skolon och under Användare kan du hantera enskilda användare. Här kan du välja mellan lärare och elever.

När du har klickat dig in på lärare eller elever, så får du upp alla användare i respektive kategori i en lista.

För att se mer information om användaren, så kan du klicka på pilarna som finns till höger på samma rad som användarens namn. Då får du upp rutan som du ser ovan och här kan du se vilka uppgifter som finns om användaren i Skolon.

Om du ändra och redigera något kring användaren, så klickar du på ikonen med de tre svarta prickarna. Här kan du ta bort användaren, flytta användaren till annan klass/grupp eller ändra information som t.ex. namn, e-postadress, m.m. Om du väljer att göra ändringar - glöm inte att klicka på spara!