Lokala verktyg

» Hur du lägger till ett eget lokalt verktyg

» Hur du lägger till lokalt verktyg från mallar

Hur du lägger till lokalt verktyg från mallar

I Skolon kan du som administratör lägga till egna lokala verktyg. Det innebär att du lägger in en länk till någonting som du vill att användarna ska kunna nå och använda i Skolon tillsammans med övriga digitala skolverktyg och läromedel. Vissa verktyg finns redan inlagda som färdiga mallar. Hur du gör? Häng med!

Börja med:

1. Logga in i Skolon.
2. Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
3. I menyn i vänsterkanten, så klickar du på kategorin Lokala verktyg.

Klicka på knappen Lägg till verktyg.

Nu får du upp en ruta.
Klicka på pilen
i listan för att få fram en lista på vilka verktyg som finns som klara mallar och välj det verktyg du vill skapa.

Det du behöver göra i nästa steg är att skriva in länk till verktyget - all annan information och logga finns redan inlagd. Länken du kommer att skriva in är den sida som användaren kommer att hamna på när användaren klickar på verktyget i sin samling. Inled med att skriva http://www. följt av resten av adressen. Klicka sedan på spara.

Nu kommer du till sista steget, där du kan välja att dela ut verktyget direkt till en eller flera användares samlingar. Du kan:
1. Söka upp användare eller klass i sökfältet.
2. Klicka på knappen Lägg till för alla. Då får alla på hela skolan verktyget i sin samling.
3. Bocka i rutan för Tillagd i samling som du hittar i höger kant på samma rad som användarens namn. Alla användare som har en bock i rutan får tillgång till verktyget.