Gör en användare till administratör

Om du vill göra en lärare till administratör, så att den kan också kan hantera användare, licenser och skolans Skolon-konto, så är det mycket enkelt.

Börja med:

1. Logga in i Skolon.
2. Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
3. I vänster kant har du en meny, välj Användare.

Du får upp två val: Grupper och Användare.

Klicka på Användare och sedan Lärare.

Du får nu upp alla som har ett lärarkonto i en lista. Leta upp personen du vill göra till skoladministratör i listan. Tips: Om listan är lång, finns en sökruta överst på sidan där du kan skriva in namnet på personen.

På samma rad som personens namn, så finns till höger om namnet en ikon med tre svarta prickar. Klicka på denna och sedan på Ändra.

Du får då upp en ruta med information om personen och här kan du ändra dessa uppgifter. Det är också här du ser vilken roll personen har. Står det Roll: Lärare, så klickar du på ordet Lärare och får då upp valet att du kan ändra rollen till Skoladministratör. Klicka på ordet och välj sedan Spara uppe i höger kant.

Nu har läraren blivit administratör i Skolon och kan hantera skolans inställningar, användare och licenser! Självklart kan du även ändra tillbaka till ett vanligt lärarkonto igen genom att göra på samma sätt, men att välja rollen som lärare istället.