Dra tillbaka licens från klass eller elev

Här får du veta hur du drar tillbaka utdelade licenser för klasser och elever. Det görs på samma sätt, oavsett om det är en klass eller elev det gäller.

Börja med:

1. Logga in i Skolon.
2. Gå till Min samling och klicka på ikonen för Skoladmin.
3. I menyn i vänsterkanten, så klickar du på kategorin Verktyg och sedan underkategorin Översikt.
4. Framför dig har du en översikt över alla verktyg. Leta upp det verktyget du vill hantera licenser för (tips: högst upp på sidan finns ett sökfält, så hittar du rätt verktyg snabbt!) och klicka på verktygets namn.

När du har klickat dig in på verktyget, så kan du här se information om det. För att hantera licenserna för verktyget, så klickar du på knappen Hantera.

Här kan du se att skolan har 10 singellicenser och att 10 stycken av dem är utdelade. För att dra tillbaka en eller flera av licenserna, så klickar du på knappen med kugghjulen i höger kant. Scenariot ser precis likadant ut och hanteras likadant om skolan hade haft 10 klasslicenser.

Nu får du upp en ruta med alla elever (eller klasser om det gäller klasslicenser) som har en utdelad licens. För att dra tillbaka en licens, så klickar/bockar du i rutan som finns till vänster om användarens namn. Därefter klickar du på knappen Dra tillbaka som finns uppe i höger hörn.

Om du vill dra tillbaka licenser för alla användare/klasser, så kan du istället för att bocka i alla användare en och en, istället klicka/bocka i rutan som finns i toppen av rutan för att massändra alla licenser med ett klick.

När du har klickat på att dra tillbaka licensen, så ser du att användaren försvinner från listan.