Min samling

» Skolon Dela - så delar du länkar eller verktyg med andra

» Skapa en mapp

» Sortera och/eller ta bort verktyg i din samling

» Använda och dela djuplänkar

Skolon Dela - så delar du länkar eller verktyg med andra

När du ser den här ikonen som visas ovan betyder det att du kan använda Skolon Dela. Med Skolon Dela kan du enkelt dela med dig av verktyg och djuplänkar i läromedel till andra.

Beroende på hur just era skolinställningar ser ut kan där finnas flera olika sätt att dela på.

Du hittar ikonen i biblioteket och din samling. När du högerklickar på ett verktyg eller tittar på ett verktygs djuplänkar, så kan du se dela-ikonen.

I listan som dyker upp när du har högerklickat på ett verktyg, så kan du välja mellan:

Kopiera till urklipp - ger dig en länk som du kan klistra in var du vill, t.ex. i ett mail eller dokument.

Skicka till användare - Öppnar en sökruta där du kan hitta en lärare, elev, grupp eller klass i Skolon att skicka länken till. Användarna får då en notis med länken bland sina händelser. Notisen kommer att synas uppe i Skolons huvudmeny.