Min samling

» Sortera och/eller ta bort verktyg ur din samling

» Använda och dela djuplänkar

» Skapa en mapp

Använda och dela djuplänkar

Med djuplänkar kan du på ett enkelt sätt klicka dig direkt in på en länk i t.ex. ett digitalt läromedel och därefter dela länken vidare till andra, så att de kan nå en specifik sida, stycke eller kapitel med ett klick.

Du kan se om ett verktyg har djuplänkar med hjälpa av djuplänksikonen som ligger i höger kant av ett verktyg i din samling. Klicka på ikonen (inringad på bild nedan).

Nu får du upp läromedlets alla kapitel och sidor framför dig i en ruta.

Du kan öppna djuplänkarna antingen igenom att klicka på symbolen till höger om rubriken på kapitlet eller sidan, eller genom att högerklicka och sedan välja Innehållsförteckning.

Härifrån kan du klicka direkt på en länk för att komma till just den sidan eller kapitlet i ett verktyg.

Du kan också dela djuplänken med kollegor eller elever på följande sätt:

1. Kopiera till urklipp, vilket ger dig en länk som du kan klistra in i t.ex. ett mail.

2. Skicka till användare, vilket skickar länken till en annan användare i Skolon. Användaren kommer att få en notis om detta och se det i sitt händelseflöde.