Introduktion

» Detta innebär det att vara administratör i Skolon

Detta innebär det att vara administratör i Skolon

Som administratör har du ikonen för skoladmin automatiskt i din samling. Här når du skolans inställningar och har möjlighet att hantera verktyg, licenser och användare.
Du kommer igång genom att klicka på ikonen.

Är du redan administratör i Skolon eller kommer du snart att bli en? Då är du på helt rätt sida! Här är allting du har möjlighet att göra med ett administratörskonto i Skolon.

Funktioner som en administratör i Skolon har:

- Hantera alla användare, klasser och grupper på ett ställe.

- Få en samlad överblick över alla licenser: hur många har ni på skolan, vilken typ av licenser och hur länge de gäller.

- Hantera alla licenser för olika leverantörer på ett ställe. Dela ut licenser med ett klick till rätt användare, klass eller grupp, samt dra tillbaka licenser.

- Lägga till egna, lokala verktyg för skolans användare.

- Använda Skolons datavisualiseringsverktyg (för skolor som har denna funktion aktiverad).

Funktioner som administratören har och som även lärarkonton har:

- Hitta nya verktyg i biblioteket och få tips på vilka verktyg som är populära i din kommun eller just dina ämnen.

- Mina klasser: Se dina kopplade klasser och grupper, samt eleverna i dem och vilka verktyg som finns tillgängliga för dem.

Funktioner som administratören har och som även elev- och lärarkonton har:

- En inloggning till allt du behöver digitalt.

- Samla alla dina digitala verktyg och läromedel på ett ställe och kom åt dem med ett klick.

- Hoppa och växla enkelt mellan dina olika verktyg.

- Prova demoversioner av nya spännande verktyg.

- Hitta nya verktyg i biblioteket och påverka vilka verktyg ni kan komma att använda på er skola.

- Använd smarta djuplänkar till dina digitala läromedel: Hamna precis där du vill i ett läromedel, använd sökfunktionen för att hitta det du ämne du vill veta mer om, samt dela djuplänkar till andra.

Nyttiga länkar för en administratör i Skolon:

Ställ in skolans inställningar

Hantera användare i Skolon

Hantera verktyg och licenser

Lägga till lokala verktyg